Wat stop je in je koffertje voor het ziekenhuis?

Zodra de bevallingsdatum dichterbij komt hoor je vaak mensen praten over het bevallingskoffertje. Het bevallingskoffertje is bedoeld om je spullen klaar te hebben staan voor als het zover is. Je wilt namelijk niet op het moment dat je erge weeën krijgt nog je tas moeten inpakken. Maar wat doe je er allemaal in?

Persoonlijke spullen

Je moet natuurlijk al je persoonlijke spullen mee hebben. Denk hierbij dus aan je portemonnee, je paspoort, kleingeld etc. Het zijn de kleine dingetjes waar je op moet letten. Op het moment dat je snel het ziekenhuis in wilt heb je geen zin om alles nog te zoeken. Zorg dat deze allemaal gewoon al klaarliggen in een handtas. Haal de spullen er gewoon niet uit dan heb je er ook geen risico voor.

Vergeet ook de praktische spullen niet die je nodig hebt na de geboorte. Als je die alvast klaar hebt liggen vergeet je het ook niet en heb je het al achter de rug. Denk hierbij aan de aangiftepapieren, verzekeringspapieren, kraamzorg info en contact gegevens voor het geboortekaartje.

Kleding

Je hebt natuurlijk kleding voor jezelf nodig maar ook voor de baby. Pak voor jezelf een lekker comfortabel setje in, het liefst zelfs 2. Je weet niet wat er gebeurt dus misschien moet je je omkleden, of je moet langer blijven. Dan kan uiteraard degene die erbij is kleding voor je ophalen maar toch fijn om het alvast ingepakt te hebben. Neem ook een nachtjapon mee voor tijdens het persen. Grote onderbroeken kunnen wij je ook aanraden aangezien kraamverband niet klein is en je het echt wilt dragen.

Voor de baby heb je natuurlijk ook kleding nodig. Zorg dat je makkelijke pakjes meeneemt en geen spijkerbroeken bijvoorbeeld. Neem verschillende maten mee want de ene baby komt er groter uit dan de andere. Het zou zielig zijn als je een pakje bij je hebt die te klein is. Ook een babystoeltje moet je niet vergeten. Zorg dat die al in de auto zit een tijde voor de uitgerekende datum. De baby moet namelijk toch op een veilige manier mee naar huis.

Hoe zorg je dat je niks vergeet

Er zijn genoeg dingen op internet te vinden over de zo genoemde vlucht koffers. Overal staan er lijstjes die jij als voorbeeld kunt nemen. Begin op tijd met het maken van je eigen lijstje. Aan de hand daarvan kan je de vluchtkoffer inpakken. Zorg dat je dit wel op tijd doet zo kun je altijd nog eventueel naar de winkel gaan om wat te halen.

Wat wij eerder beschreven in een alinea over je persoonlijke spullen, zorg ervoor dat je bijvoorbeeld de laatste maand niet meer van handtas veranderd. Zo kun je al je persoonlijke spullen erin laten liggen en weet je zeker dat je alles hebt. Mocht je iets niet hebben kom je daar dan snel al achter, en heb je niet het risico iets in de vorige tas te hebben laten liggen. Bedenk voor jezelf dus wat je handig vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *