Welke kwaaltjes horen bij het ontzwangeren?

Je bent 9 maanden zwanger waarbij je al aardig wat kwaaltjes krijgt. Wat veel mensen niet weten is dat je na de bevalling ook nog wat kwaaltjes krijgt in je lichaam waar je mee om moet gaan. Het wordt vaak ook gezegd dat je jezelf opoffert voor je baby. Welke dat zijn en hoe je ermee omgaat dat zullen wij je vertellen.

Urineverlies

Urineverlies is een van de kwaaltjes die je kunt krijgen na de bevalling. Vele mensen schamen zich ervoor, maar het gebeurd bij veel vrouwen en is dus niks om je voor te schamen. Het urineverlies komt doordat door de bevalling je bekkenbodemspieren zijn verzwakt. Dit kun je gewoon simpel trainen met een aantal oefeningen. Het is natuurlijk vervelend om dan een natte onderbroek steeds te hebben, draag dan lekker simpel kraamverband om het urineverlies op te vangen.

Een aantal simpele oefeningen die je kunt doen zijn: Ga op de grond liggen op je rug en trek je knieën naar je toe. Vervolgens leg je je handen op je buik en adem je stevig in. Terwijl je dit doet zouden je anus en vagina stevig gesloten moeten zijn. Houd dit even vast en herhaal dit dan ongeveer 10 keer.

Naweeën

Ook na de bevalling kun je last hebben van weeën, dit worden dus naweeën genoemd omdat ze na de bevalling komen. Dit hoeft niet per se meteen na de bevalling te zijn dit kan ook pas na een maand komen. De weeën ontstaan doordat je baarmoeder aan het herstellen is naar de oude vorm. Dit proces zorgt ervoor dat je dus een soort pijn ervaart die net als weeën voelen.

Hierbij moet je ook rekening houden met afscheiding die je krijgt. In het begin kan dat wat bloed zijn maar geleidelijk wordt het steeds meer wit en wordt het normale afscheiding. Dit is dus geheel normaal en niks om je druk over te maken of om je voor te schamen.

Extreem Haaruitval

Wij denken dat dit de meest voorkomende is die ook het meest openlijk besproken wordt. Vaak hoor je het al van mensen dat zijzelf last hebben van haaruitval na de bevalling. Het is iets wat ook vaak voorbij komt en in principe ook zelfs normaal is als bijwerking na een bevalling. Over het algemeen gaat het vanzelf over maar je kunt online kijken wat voor voeding je het best kan eten om je haar sterker te maken.

Voornamelijk worden vitamines b12 en b6 aangeraden en foliumzuur. Bepaalde voedingsmiddelen zoals vlees en vis wordt ook aangeraden tegen haaruitval. Je hebt vaak in de winkel ook van die pilletjes tegen haar uitval, maar toch is het beter om zelf die voedingsstoffen uit voedsel te halen.

Erg veel zweten

Na de bevalling heb je nog steeds veel hormonen in je lichaam. Deze hormonen zorgen er dus voor dat je veel gaat zweten. Bijvoorbeeld in je slaap dat je het heel heet hebt en gaat zweten. Het is niks raars of ongewoon het hoort erbij en gaat gelukkig ook uiteindelijk vanzelf over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *