Waar let je op bij het kopen van positiekleding?

Positie kleding is iets niet per se iets waar iedereen op zit te wachten om te dragen. Alleen is het helaas zo dat na verloop van tijd je niet echt meer in je eigen spijkerbroeken gaat passen. Daarbij zit het ook niet heel erg lekker om dat te blijven dragen.

Wanneer begin je met het dragen ervan?

Dit is iets wat ergens ook wel iets wat persoonlijker is. Het kan zo zijn dat jij meer last ervaart van de baby buik dan een ander. Het kan ook zijn dat jij meer gewend bent om strakke kleding te dragen terwijl een ander liever wat losser heeft. Jij zal dan sneller positie kleding gaan dragen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon kleding in een grotere maat te kopen. Hier loop je alleen wel snel het risico dat je je mooie vormen verliest. De vorm van een baby buik is hartstikke mooi en mag ook gewoon getoond worden! De kleding is ervoor gemaakt om je de ruimte te geven zonder dat het er slordig uit ziet. Begin er dus gewoon mee zodra het voor jou goed voelt.

Welke soort positie kleding wordt aangeraden te kopen?

Je hebt natuurlijk veel verschillende soorten positiekleding. Alleen welke kledingstukken wordt nou echt aangeraden om aan te schaffen? Nou de meeste standaard dingen zoals een lekker zittende paar jeans. Deze draag je natuurlijk aardig vaak, daarbij kun je altijd nog iets van een trui of een bloesje halen. Een leuke jurk voor verschillende gelegenheden is ook zeker iets wat wij je aanraden om aan te schaffen.

Wat veel mensen ook vergeten is dat je borsten ook mee groeien tijdens de zwangerschap. Op een gegeven moment is het dus ook wat lastiger om je bh’s aan te doen. Je kunt je bh’s technisch gezien blijven dragen alleen kun je hier lichamelijke klachten van krijgen en dat wil je niet. Gelukkig heb je tegenwoordig meegroei bh’s. Dit zijn bh’s die bijna overal versteld kunnen worden en meegroeien tijdens je zwangerschap. Hierdoor hoef je dus niet elke maand nieuwe te kopen. Schaf hier een stuk of drie van aan en je bent voorzien.

Tips om je positiekleding wat leuke te maken

Vaak zijn mensen bang om een riem te dragen omdat je de buik dan knelt. Zodra je heb gewoon op een normale stand zet waarbij het niet knelt is er niks aan de hand. Een riem kan heel leuk je zwangere buik accentueren. Probeer kleding stukken die je heupen accentueren te vermijden. Door je zwangerschap verlies je je taille, dus komt het vaak wat minder mooi uit.

Wees niet bang om aangesloten kleding te dragen. Probeer juist de mooie vormen te accentueren. Mocht je het dan bijvoorbeeld niet fijn vinden je borsten erg te tonen, kies dan voor een v hals of een ronde hals. Strakke hoge shirtjes accentueren dit meestal veel meer dan als je een ander soort hals aanschaft. Pas verschillende kledingstukken en kijk wat jij het fijnst vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *