Een babynaam kiezen, hoe maak je een keuze?

Een van de leukere, maar ook de wat lastigere taak zodra je in verwachting bent is denken wij toch het kiezen van de baby naam. Er zijn er zoveel en vaak wil je dan toch net wat unieker zijn dan de standaard namen. Hoe ga je de keuze maken als je meerdere opties hebt? Wij helpen je daarmee!

Begin op tijd

Misschien is het zo dat je al heel lang een kinderwens had voordat je daadwerkelijk in verwachting was. Toen je klein was en met de barbies speelde had je misschien ook een standaard naam die je altijd gebruikte? In je leven zul je vaak genoeg namen hebben moeten bedenken voor iets persoonlijks, dit duid toch meestal op namen die jij al leuk vindt. Kijk eens naar deze namen.

Je bent natuurlijk negen maanden zwanger in totaal, soms iets langer soms iets korter. Vaak weet je het niet meteen vanaf dag een maar pas na een maand of twee soms. Dat betekend dus dat je nog zeker zes maanden hebt om de baby te dragen, en daarmee dus een naam te bedenken. Verzin een trucje door elke week een of twee namen te bedenken die je mooi vindt en op te schrijven. Uiteindelijk kun je ze na zes maanden een voor een wegstrepen die je minder leuk vindt.

Oriënteer je over de namen

Sommige namen hebben wel eens een betekenis in andere talen of in bepaalde situaties. Zoek de naam op en kijk wat de betekenis is. Je kunt het ook andersom doen dat je een bepaalde betekenis wilt voor de naam en die dan opzoekt. Wat vaker ook gedaan wordt is dat je een knuffel of iets gaat aanspreken met de naam die je op dat moment het leukst vindt. Op deze manier kom je erachter of je het mooi vindt hardop en of je het voor langere tijd ook fijn vindt.

Kijk ook naar de verkleining van de naam. Meestal na een bepaalde tijd ga je een soort bijnaam voor je kinderen ontwikkelen. Kijk dus of je het mooi vindt hoe de verkleining van de naam klinkt. Zo weet je meteen of je dit ook kunt doen. Je kunt er altijd voor kiezen gewoon geen verkleining te gebruiken, maar het is altijd wel goed dit te onthouden tijdens het bedenken van de namen.

Maak het plaatje compleet

Zodra je een naam of meerder hebt waarvan je denkt dat deze echt een grote kans heeft om het te worden, probeer dan het plaatje wat completer te maken. Je kunt de naam bijvoorbeeld al met de achternaam gaan voegen. De achternaam is namelijk ook cruciaal alleen kun je deze niet veranderen. Het is daarom van belang om te kijken of de gekozen naam wel bij de achternaam past.

Mocht je echt niet kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld twee of drie namen, dan kun je je kind natuurlijk altijd nog meerdere namen geven. Het gebeurd vaker dat kinderen dan meerdere namen dragen. Je zult dan alleen nog moeten kiezen welke de eerste naam wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *