Beste Babyfoon om je kleintje in de gaten te houden

In de basis willen alle kersverse ouders hetzelfde, namelijk “Het beste” voor hun kroost. In recordtempo worden complete babyuitzetlijsten afgevinkt om te voorkomen dat er niets ontbreekt bij de komst van de kleine hummel. Herkenbaar?! Een babyfoon is ook absoluut een item dat terug te vinden is op de lijsten voor benodigde babyspullen.

Anno [year] vindt je niet alleen maar exemplaren waarmee het geluid van jouw baby in een ander vertrek te beluisteren is. Nee, heden ten dage zijn de apparaten op de babyfoonmarkt uitgerust met camera, nachtlampjes of verschillende slaapliedjes. De keuze voor het aanschaffen van een babyfoon is daarom ook erg persoonlijk. De belangrijkste vraag die je moet stellen is; Waar wil je de babyfoon voor gebruiken?

Inhoudsopgave

Waarom een babyfoon aanschaffen?

Vrijwel alle (aanstaande) ouders gaan vroeg of laat op zoek naar een babyfoon. De voornaamste reden om een babyfoon toe te voegen aan jouw baby uitzetlijst is om jouw kleine spruit in de gaten te kunnen houden wanneer hij of zij zich in een ander vertrek bevind.

In feite wordt er via de babyfoon naar jou geseind op het moment dat jouw kleintje wakker is, huilt of andere geluidjes maakt. Voornamelijk handig wanneer je in een groot paleis woont, jullie thuis goed geïsoleerde muren hebben die geluid tegen houden, je groene vingers hebt en van tuinieren houdt, wijn of koffie drinken met je buuf voor de deur een hobby van je is.. etceteraaaa!

Babyfoons zijn er in allerlei soorten en maten met bijbehorende prijsklassen. Ze zijn al te koop vanaf 25 euro maar kunnen oplopen tot een euro of 300. De hoeveelheid functies bepalen voornamelijk het prijsverschil. Grofweg kun je babyfoons indelen in drie categorieën;

  1. De babyfoon met alleen geluid
  2. De babyfoon met geluid en beeld,
  3. De babyfoon met geluid, beeld en app.

Waar let je op bij het kopen van een babyfoon?

Goed, de keuze is reuze… Allereerst is het belangrijk een keuze te maken tussen analoog en DECT.

Analoog of DECT?

Prijstechnisch zijn analoge babyfoons erg interessant. Deze exemplaren zijn namelijk al te verkrijgen vanaf 25 euro. Door middel van radiofrequentie wordt zenden en ontvangen mogelijk gemaakt. Het grote nadeel is dat ze een beperkt bereik hebben (van gemiddeld 250 meter) en niet kunnen schakelen tussen verschillende zenders. Het kan dus zijn dat je niet jouw eigen ukkepuk maar die kleine van de buren hoort huilen. Dit betekend ook dat de zogenaamde frequentie niet geheel privé is en je gemakkelijk afgeluisterd kunt worden wanneer meerdere omwonende gebruik maken van een analoog exemplaar.

DECT oftewel de digitale uitvoering maakt gebruik van digitale en gecodeerde communicatie. Hierdoor is de verbinding privé en kun je niet worden belast met het jengelende baby van jouw buren. De meeste DECT varianten beschikken ook over een terug spreek functie zodat je met je kindje kunt communiceren en hebben over het algemeen een groter bereik (gemiddeld 350 meter). Het grote nadeel van een DECT babyfoon is dat deze niet stralingsvrij is.

Met of zonder beeld?

Wanneer de eerste spreekwoordelijke knoop is doorgehakt kun je door naar stap 2. Een babyfoon met of zonder beeld?

Wanneer je kiest voor een type met visuele optie is het belangrijk te kijken naar de grote van het scherm en uiteraard de kwaliteit van de camera. Babyfoons met camera kunnen beschikken over een infrarood lampje zodat je jouw kindje in het donker kunt zien. Wel zo gemakkelijk op de slaapkamer.

Ook kun je extra camera’s toevoegen als je meer kinderen hebt, en je kunt een SD-card toevoegen als je de camerabeelden wilt opslaan.

Het bereik

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is het bereik van jouw babyfoon.

Niks is vervelender als een babyfoon met ruis of babyfoon die niet naar behoren functioneert. Het bereik van de babyfoon kan behoorlijk uiteenlopen en gaat dikwijls gepaard met het prijskaartje dat er aan vast hangt. Maak hier vooral een keuze in die voldoet aan jouw wensen en woonomgeving. 

Vier babyfoons voor elk budget


Nu de belangrijkste eigenschappen zijn toegelicht willen we onze persoonlijke top vijf graag met jullie delen. 

Beste koop babyfoon: Philips Avent SCD843

Philips Avent SCD843


Eén van de meest complete babyfoons is de Philips Avent SCD843. Met deze babyfoon kun je jouw baby helder horen en op het 2,7 inch LCD scherm goed zien. Zowel ’s nachts als overdag kun je jouw kindje monitoren door middel infraroodnachtzicht dat automatisch wordt ingeschakeld in het donker.

De verbinding met deze babyfoon is altijd veilig en privé door middel van “A-FHSS-technologie”. Het Frequency Hopping Spread Spectrum zorgt voor beveiliging en minimale interventie.

Met één druk op de knop schakel je de functie in om slaapliedjes af te spelen of op afstand te kunnen praten tegen jouw kindje. Zo biedt de Philips Avent zelfs de mogelijkheid om persoonlijk met jouw kleine hummel te communiceren. Het bereik van deze babyfoon is tot 300 meter buiten en tot 50 meter binnen. Met de handige oplaadbare ouderunit kun je je baby tot wel 10 uur draadloos horen voordat je de unit opnieuw moet opladen.

Beste babyfoon met groot bereik: Alecto Baby DBX-92

Alecto Baby DBX-92 Babyfoon


Ben je op zoek naar een babyfoon met groot bereik? Dan is Alecto het merk dat jou gaat helpen. De Alecto Baby DBX-80 beschikt namelijk over een bereik tot maar liefst 3 kilometer. Het grote bereik is dan ook “the unique selling point” en mogelijk dankzij de PMR techniek die gebruikt wordt in deze babyfoon. Dit is dezelfde techniek die wordt gebruikt bij portofoons en behoort tot stabiele technologie waar je volledig op kunt vertrouwen.

Deze babyfoon geeft je geen optie om je kindje via beeld in de gaten te houden. Echter is deze uitgave erg compact en dus een fijne metgezel voor “on the go”.

Beste luxe babyfoon: Luvion Supreme Connect 2

Luvion Supreme Connect 2 HD


De supreme connect babyfoon is naar eigen zeggen de “Rolls Royce” onder de babyfoons. Deze editie kan namelijk op drie manieren gebruikt worden.

Allereerst de meest gebruikte optie; “ouderwets” thuis. Op de superscherpe touchscreen monitor kun je je kindje haarscherp zien en kraakhelder horen. Gedurende deze optie heeft de babyfoon een bereik van 300 meter. Ten tweede kun je als je thuis bent, gewoon diezelfde monitor gebruiken, terwijl je partner elders via WiFi of 3G/4G altijd vanaf een smartphone kan (mee)kijken en luisteren. Als derde en laatste optie kun je ervoor kiezen om de normale thuismonitor niet te gebruiken, en de camerabeelden en geluiden via de app te ontvangen.

Door middel van de unieke Dual Modus technologie, is het mogelijk  om de optionele Wifi Bridge de beelden op je smartphone te bekijken. Daarnaast zorgt de vernieuwde pan en tilt camera dat je deze op afstand kunt bewegen in elke gewenste richting.  De connectie is beveiligd met een password en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Als je kleintje wakker wordt kun je een notificatie ontvangen die de app zal versturen. Wil je graag een notificatie als je kleine wakker wordt; Uiteraard beschikt deze parel ook over een terugspreekfunctie en kun je verschillende slaapliedjes afspelen.

Beste budget babyfoon: Motorola MBP-8 Digitale Dect

 Motorola MBP-8 Digitale DECT Babyfoon


Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke babyfoon zonder teveel poespas of heb je een beperkt budget? Dan is de Motorola MBP-8 digitale DECT babyfoon een perfecte uitkomst.

Deze babyfoon bestaat uit een ouderunit en een babyunit die allebei als stekker in een stopcontact te plaatsen zijn. Er komt direct een audioverbinding tot stand met je kindje via DECT verbinding. Ook hierbij wordt een bereik gegarandeerd van 300 meter. Tevens beschikt de babyfoon van Motorola over een eco-modus die ervoor zorgt dat de audioverbinding actief wordt op het moment dat er geluid wordt gedetecteerd. Zo bespaar je energie en heb je een groen en milieuvriendelijk apparaat in huis.

Auteur: Annemiek Verbeek

Pas moeder geworden, maar Annemiek (online marketeer) voorziet je van alles wat je moet weten over baby’s. Als ervaringsdeskundige deelt ze leermomenten, tips en adviezen voor nieuwe ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *