Beste Luieremmer om vieze geurtjes buiten te houden

Een item dat ook opduikt op menig baby-uitzetlijst is de luieremmer. De naam zegt het al; een afvalbak speciaal om de luiers derrie van jouw poepfabriekje in te deponeren. Menigeen plaatst deze “luier kliko” in de buurt van de verschoon area zodat je volle broekjes van jouw kleintje direct kunt storten en een wandeling naar de afvalcontainer bespaart blijft. Misschien wel het grootste voordeel van dit exemplaar is  dat de stinkend vieze geurtjes worden opgeslokt. Fabrikanten gebruiken verschillende technieken die allemaal hetzelfde doel hebben; ervoor zorgen dat de ongewenste geur van gebruikte luiers weg blijft. Geloof me, dat wil je!

Allereerst hoeft de aanschaf van een luieremmer geen grote investering te zijn.

Uiteraard heb je ook in deze categorie weer “plenty of choice”. Nu zullen wij het niet te ingewikkeld maken en zijn eigenlijk drie eigenschappen belangrijk; 1) de grote, 2) het materiaal van de bak en 3) het systeem dat gebruikt wordt om de onaangename lucht tegen te gaan.

Betreft de grote van de bak kun je een exemplaar uitkiezen dat voldoet aan jouw wensen. Gezien jouw kleintje in het begin gemiddeld 7 luiers per dag verbruikt raden we je aan een niet te kleine variant uit te kiezen. Qua materiaal worden de meeste emmers gemaakt van plastic of gepoedercoat staal. Plastic emmers zijn vaak voordeliger in aanschaf maar hebben wel eerder de neiging om geurtjes in het plastic op te nemen in tegenstelling tot de stalen uitvoeringen. Één ding waar een luieremmer uitmuntend op moet scoren is geurbestrijding. Dit onderscheidt een luieremmer immers van een afvalemmer. Hoe de geurbestrijding wordt gehandhaafd hangt af van het type luieremmer en kan door middel van een luchtdichte deksel of een navulcassette. We zetten vier uiteenlopende toppers voor je op een rijtje.

Bébé-jou Luieremmer

Bébé-jou Luieremmer

De meest simpele luieremmer in het rijtje is de Bebe-jou luieremmer. Deze emmer is te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog of met een leuk printje. De bak is gemaakt van kunststof en heeft een losse deksel die zorgt dat de emmer luchtdicht wordt afgesloten. Daarnaast is deze emmer niet alleen te gebruiken als luieremmer, door de samengevoegde handgreep op de bodem kan de emmer ook fungeren om een bad te vullen of te legen. De inhoud van de emmer is 14 liter, precies voldoende om het babybadje vol te gieten.

Korbell Luieremmer

Korbell Luieremmer

De Korbell luieremmer is een pedaalemmer die gemakkelijk te bedienen is met de voet. Ook dit item is in verschillende kleuren te verkrijgen. Deze bak is gemaakt van hoge kwaliteit ABS-kunststof en dankzij de drievoudige geur bescherming geheel geurvrij. De deksel sluit met een veer en is voorzien van een kinderslot. Dit apparaat maakt gebruik van losse navulling om hygiënisch en gemakkelijk de gebruikte luiers weg te kunnen werpen. De fabrikant meent dat deze luieremmer later ook als pedaalemmer gebruikt kan worden door het moderne design.

UBBI Luieremmer

UBBI Luieremmer

De UBBI luieremmer is in tegenstelling tot eerder genoemde items gemaakt van gepoedercoat staal. Hierdoor worden geurtjes niet geabsorbeerd en kun je de emmer eenvoudig reinigen. De UBBI maakt gebruik van een rubberen ring om de nare luchtjes in de emmer op te sluiten. Door het unieke schuifsysteem ontsnappen er minimaal geurtjes tijdens het openen en sluiten van de emmer. Je kunt kiezen voor de originele UBBI afvalzakken die van biologisch afbreekbaar materiaal zijn gemaakt maar je kunt ook kiezen voor een standaard afvalzak, deze passen ook perfect in de bak. Wil je het milieu ontlasten biedt UBBI ook de optie om een waterdichte, wasbare zak te gebruiken. De UBBI is tevens voorzien van een kinderslot zodat de kleintjes niet bij de vieze luiers kunnen komen.

Tommee Tippee Simplee Sangenic

Tommee Tippee Simplee Sangenic

De Tommee Tippee Simplee Sangenic maakt gebruik van een (navul) cassette waardoor alle luiers of eventueel ander persoonlijke afval individueel wordt verpakt. Hierdoor wordt het afval direct afgesloten verpakt waardoor geuren niet meer kunnen ontsnappen. De meerlaagse verpakkingsfolie is behandeld met een bacterie dodende stof, zodat de kans op besmetting uitgesloten is. De luieremmer heeft een inhoud van ongeveer 28 luiers. Dit is waarschijnlijk de meest hygiënische optie. Het grote nadeel is echter wel dat je moet blijven investeren in de navul cassettes.

Veel kleintjes die gevoed worden met moedermelk ruiken nog niet zo erg wanneer ze een poepluier produceren. Echter wanneer baby’s overstappen op flesvoeding of kennis maken met de eerste hapjes zal je merken dat de geur sterk transformeert. Een stinkluier met derrie is al onaangenaam genoeg maar laat je diezelfde luier een paar dagen liggen en de geur verveelvoudigd en versterkt zich geheel vanzelf. Wanneer je te laat bent met het aanschaffen van een luieremmer ruik je dat gegarandeerd!

Auteur: Annemiek Verbeek

Pas moeder geworden, maar Annemiek (online marketeer) voorziet je van alles wat je moet weten over baby’s. Als ervaringsdeskundige deelt ze leermomenten, tips en adviezen voor nieuwe ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *