Beste Flessenwarmers: Onze top 5

Hoera je bent zwanger! Misschien geniet je nog volop van de bewegingen en schopjes in je buik en vind je het fijn dat het mini wondertje zich voorlopig nog even schuil houd? Of wellicht kijk je al verwachtingsvol uit naar de komst van jullie kleine hummel en ben je al aan het aftellen? Hoeveel weken je ook zwanger bent, met een kleintje in je buik kun je overspoeld worden door de grote hoeveelheid producten in alle soorten, maten en kleuren die de baby-markt te bieden heeft. Van draagzakken tot manicure setjes en van drinkflessen tot hydrofiel doeken, alles is terug te vinden op die ene ultieme baby-uitzetlijst. Maar wat heb je nou echt nodig?

Als kersverse moeder (in spe) kun je best wel wat hulp gebruiken. Een product dat jouw leven een stuk gemakkelijker kan maken en daarom volgens ons niet mag ontbreken is de flessenwarmer. Of je nou afgekolfde borstvoeding of flesvoeding geeft aan jouw kleintje het vinden van de goede temperatuur voor de fles of het babyhapje kan lastig zijn. Deze ultieme bondgenoot, die dag en nacht voor je klaar zal staan, zorgt dat de maaltijd voor jouw baby gelijkmatig wordt verwarmd. Hierdoor worden te koude of te hete uitschieters vermeden. Daarnaast zorgt het gelijkmatig verwarmen dat de vitamines en voedingstoffen niet verloren gaan, deze wil je natuurlijk behouden en zijn immers belangrijk voor de groei en ontwikkeling van jouw baby. Hoe frustrerend is het als je “ jouw witte goud” moet weggooien omdat jij of jouw partner de melk te lang heeft laten koken? Tot slot bespaar je ook nog eens een heleboel tijd, tijd die je natuurlijk veel liever doorbrengt met jouw kleine spruit. In een enkele handeling zorgt de flessenwarmer voor de perfecte temperatuur, fungeert geheel zelfstandig en heeft dus geen aandacht nodig van jouw supervisie. Een aantal flessenwarmers beschikken zelfs over de functie om te kunnen steriliseren en ontdooien.

Om een goede match te vinden voor jou en jouw baby is het belangrijk je af te vragen waar de ideale fleswarmer volgens jou aan moet voldoen en wat jouw behoeftes zijn. Vind je het belangrijk dat de flessenwarmer snel en efficiënt opwarmt? Wil je de voeding alleen kunnen verwarmen of is ontdooien en steriliseren ook een must? Is het een absolute pre dat de fleswarmer zelf tot de juiste temperatuur verwarmd en dan uitschakelt zodat je eventueel doorkoken voorkomt? Wil je de flessenwarmer gebruiken voor thuis of juist voor een dagje uit? En niet geheel onbelangrijk, welke voedingsfles heeft jouw voorkeur of heeft jouw kleintje verkozen tot absolute favoriet? Niet elke fleswarmer is geschikt voor alle merken en maten flessen.

Om te voorkomen dat je niet een volledige handleiding van begin tot het eind hoeft door te spitten en om je te helpen bij het vinden van een goede match hebben we een gevarieerde top 5 samengesteld. Hieruit kun je zelf een keuze maken voor een flessenwarmer die het beste bij jou en jouw kleintje past.

Beste flessenwarmer: Alecto BW-700

Alecto BW-700 - Beste flessenwarmer

Een van de populairste merken op het gebied van flessenwarmers is het merk Alecto. Het model baby BW-700 is een model dat niet alleen kan verwarmen maar ook kan ontdooien en zelfs kan steriliseren door middel de bijgeleverde stoomkap. De flessenwarmer is eenvoudig te bedienen via de display en kun je naar wens voorprogrammeren. Met een vermogen van 500W is de fles voor jouw kleintje in no-time warm. De fleswarmer schakelt vanzelf uit wanneer de gewenste temperatuur bereikt is waardoor je zelf tijd door kunt brengen met jouw ukkie. Tot slot is deze fleswarmer geschikt voor diverse flessen mits de fles niet groter is dan 18cm en niet breder dan 8.7cm. Het enige nadeel van dit type flessenwarmer is dat deze de melk niet warm houdt, je kleintje zal de fles dus in een keer leeg moeten drinken aangezien opwarmen voor de tweede keer een absolute no-go is wat betreft borst en flesvoeding.

Alternatief: Philips Avent 355

Philips Avent 355

De tweede flessenwarmer in de lijst is ook een absolute uitblinker. De Philips advent 355 kan naast verwarmen ook ontdooien. Met een draai aan de knop is deze fleswarmer gemakkelijk te bedienen en zorgt dat de melk binnen 4 minuten verwarmd is.  Met deze flessenwarmer kun je babyvoeding ook eenvoudig bewaren door gebruik te maken van de warmhoud functie. Een ander voordeel van de Philips Avent is dat deze warmer compatibel is met andere items van het Philips assortiment. Diverse Philips flessen maar ook containers voor babyvoeding kunnen gebruikt worden met deze flessenwarmer. Het enige nadeel van dit exemplaar is dat de verwarmer niet beschikt over een temperatuurmeter of timer.

Alternatief: Vaye flesvoeding maker met app

Vaye flesvoeding maker met app

De absolute “porsche” onder de flessenwarmers is de flesvoeding maker van Vaye. Met 1 druk op de knop (of je telefoon) en een bereidingstijd van maar liefst 8 seconden staat de voeding voor jouw baby klaar. Deze innovatie zorgt voor de juiste verhouding van water en flesvoeding. Daarbij is dit apparaat geschikt voor alle flessen in diverse vormen en maten en zelfs zo intelligent dat de fles wordt herkent.  Vanuit je bed, vanaf de bank of vanuit de auto is deze flesvoeding maker te besturen via jouw telefoon door middel van een speciaal ontworpen app. Het absolute nadeel van deze utopie is dat het exemplaar alleen te gebruiken is wanneer je flesvoeding wilt geven.

Beste flessenwarmer en sterilisator: Dr. Brown’s Deluxe

Dr. Brown's Deluxe - Beste flessenwarmer en sterilisator

De titel geeft al aan dat deze flessenwarmer, net zoals de eerder genoemde Alecto, van Dr. Brown inderdaad ook kan verwarmen en steriliseren. Deze fleswarmer wordt bediend met behulp van een LCD bedieningspaneel waarop je gemakkelijke de temperatuur kunt instellen of het flesje warmhouden. Deze slimme fleswarmer beschikt ook over een instel-geheugen voor snellere verwarming. Dit Dr. Brown exemplaar maakt gebruik van een hoorbaar alarm, met automatische uitschakelstand, om jou te attenderen dat de fles drink klaar is en is geschikt voor bijna alle Dr. Brown flessen. Echter past de grote fles met een inhoud van 270ml helaas niet.

Beste flessenwarmer voor onderweg: Tommee Tippee Closer to Nature

Tommee Tippee Closer to Nature - Beste flessenwarmer voor onderweg

Deze laatste flessenwarmer in de lijst is een vreemde eend in de bijt maar uitermate geschikt voor vakanties of een dagje weg. Het is de bedoeling dat je deze maatbeker van roestvrijstaal vult met gekookt water en afsluit met de bijgeleverde dop. Op elk gewenst moment kun je jouw voeding opwarmen. Hierbij heeft de hoeveelheid van de voeding uiteraard invloed op de tijd die het inneemt de fles te verwarmen. Het vereist enig time-management om de geschikte temperatuur te gebruiken maar je bent niet afhankelijk van netstroom. Deze flessenwarmer is universeel en geschikt voor flessen van het merk Tommee Tippee, Avent, Nuby, Difrax, Dr. Brown.

Auteur: Annemiek Verbeek

Pas moeder geworden, maar Annemiek (online marketeer) voorziet je van alles wat je moet weten over baby’s. Als ervaringsdeskundige deelt ze leermomenten, tips en adviezen voor nieuwe ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *