5 zwangerschapscursussen die niet overbodig zijn

Wil je een zwagerschapscursus volgen? Ten eerste van harte gefeliciteerd! Een cursus tijdens de zwangerschap volgen is een goede keuze.

Het volgen van een zwangerschapscursus bereid jullie voor op wat er zowel tijdens als na de zwangerschap te wachten staan. Met zo’n cursus krijg je informatie over jouw zwangerschap, tot trucjes om de ween op te vangen. Maar ook tips voor het moederschap die je te wachten staat! Bij de meeste zwangerschapscursussen bieden ze deze mogelijkheden allemaal.

Nu komt de moeilijkste beslissing, welke zwangerschapscursus moet je kiezen? Welke is de beste cursus? Ik zal een paar cursussen benoemen die je tijdens je zwangerschap zou kunnen volgen.

zwagerschapscursus

1# Mediteren tijdens je zwangerschap

Sommige vrouwen ervaren veel stress met een zwagerschap. Met een mindfulness zwangerschapscursus leer je om goed om te gaan met de stress. Ook leer je om meer in het moment van je zwangerschap te kunnen leven.

Hierdoor kun je toch nog heerlijk genieten van jouw zwangerschap en niet te vergeten het ouderschap wat je te wachten staat. Daarom kun je het beste de cursus tijdens de zwangerschap volgen als je veel stress ervaart.

2# Wat gebeurt er tijdens een normale bevallen

Wil je een cursus tijdens de zwangerschap volgen die je leert wat er allemaal gebeurt met een normale bevalling, de geschiedenis van de bevallingen en waarom vrouwen meer angst maar ook meer pijn ervaren? Dan is de zwangerschapscursus hypnobirthing iets voor jou.

Tijdens deze sessies leer je ook ademhalingstechnieken en de juiste houding(en) die je kan gebruiken voor of tijdens de bevalling. De hypnobirthing bestaat uit 5 sessies van zo’n 2,5 uur.

3# Zwangerschapscursus voor jou en je partner

Wil je een zwangerschapscursus voor zowel jou als voor je partner volgen? Dan is een zwangerschapshaptonomie iets voor jullie! Met deze cursus leren jullie om contact te kunnen maken met je baby die nog lekker in je buik zit, dit gebeurt door aanrakingen.

Tijdens deze cursus word je voorbereid op je bevalling, maar komt ook de relatie met je partner die na de geboorte van jullie kindje vernieuwd wordt aanbod. Daarnaast leer je ook om samen hoe je het beste de weeën kunt opvangen.

4# Hoe kun je het beste tijdens je bevalling om gaan met pijn

Met de zwangerschapscursus psychoprofylaxe leer je op een goeie manier om te gaan met de pijn die je met je bevalling kunt ervaren. Deze cursus kun je 8 tot 10 avonden volgen. Hierin leer je verschillende soorten ademhalingsoefeningen maar ook ontspanningsoefeningen. Daarnaast kun je tijdens deze avonden ook je angsten bespreken als je daar behoefte aan hebt.

5# Het lichaam van je kindje leren kennen

Het lichaam van je kindje leren kennen en je baby bewegen op je juiste manier is een totaal andere zwangerschapscursus maar wel een cursus is die niet overbodig is om te volgen.

Met deze zwangerschapscursus leer je de lichaamstaal en ook motorische ontwikkeling van jouw kindje kennen. Met deze cursus leg je een goede basis voor de bonding maar leer je ook de lichamelijke ontwikkelingen begrijpen. Naast al deze punten leer je ook postnatale oefeningen voor na de bevalling.

Auteur: Annemiek Verbeek

Pas moeder geworden, maar Annemiek (online marketeer) voorziet je van alles wat je moet weten over baby’s. Als ervaringsdeskundige deelt ze leermomenten, tips en adviezen voor nieuwe ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *