Zwanger? Vergeet jezelf niet!

Een zwangerschap is heel bijzonder. Iedereen leeft ontzettend met je mee als je zwanger bent. Een zwangere vrouw heeft ook iets magisch. We vinden het allemaal een wonder hoe in een buik zo’n compleet nieuw mens kan groeien. Tijdens de zwangerschap staat alles in het teken van de aanstaande baby, de zwangerschapskwaaltjes, de babykamer in orde maken maar jij bent er ook nog als zwangere vrouw. Hoe zorg je er nou voor dat je jezelf niet vergeet tijdens een zwangerschap? En dat jij niet compleet uitgeblust aan de kraamperiode begint? Dat lees je hier in deze blog!    

Maak een planning

Wat heel belangrijk is als je zwanger bent, dat je niet alles tegelijk doet. Je zult straks alle energie nog hard nodig hebben als de baby geboren is en je te maken krijgt met nachtvoedingen en dus gebroken nachten.

Maar er moet ook veel gebeuren als er een baby op komst is. Je moet allerlei spullen inkopen, je moet een ziekenhuis tas klaar hebben liggen voor als je gaat bevallen en natuurlijk de babykamer.

Tegenwoordig is het ook nog eens helemaal in om een babyshower te doen. Dit een feest waarbij je het geslacht van de baby op een unieke wijze aan je familie en vrienden bekend maakt.

Dit is natuurlijk heel erg leuk, maar ook vermoeiend. En daarom is het ook belangrijk om voor jezelf een planning klaar te hebben liggen zodat je alle activiteiten goed kunt verdelen. Op deze manier voorkom jij dat je overbelast raakt.

Durf ook nee te zeggen

Het is heel erg belangrijk als je zwanger bent om ook af en toe nee te zeggen en je rust te pakken. Niet altijd ja zeggen als een vriendin de stad in wil om uren langs winkeltjes te shoppen, maar gewoon eens voor jezelf kiezen en heerlijk op de bank ploffen. Lekker Netflix aan en gewoon even helemaal niks aan je hoofd.

Dit is ook gewoon heel erg belangrijk, want als straks de baby er is zul je ook minder tijd hebben voor jezelf. Daarom moet je nu van elke minuut gebruik maken.

Accepteer elke vorm van hulp die je kunt krijgen

Vrouwen die zwanger zijn krijgen vaak te maken met nesteldrang. Door deze oerdrift is het soms lastig om hulp te accepteren. Maar een paar extra handen tijdens het verbouwen van de babykamer of bij het shoppen voor nieuwe kinderkleertjes kan helemaal geen kwaad. Het is dus niet erg om hulp te accepteren ook al druist dit misschien in tegen jouw natuur.

Kort samengevat

Zwanger zijn is hartstikke leuk maar ook enorm vermoeiend. Er komt een hele hoop op je af. Je moet van alles regelen en doen, en het is daarom ook belangrijk dat je op tijd je rust pakt. Loop niet in zeven sloten te gelijk, je hebt ruim de tijd om de belangrijkste zaken te regelen. Neem je rust, en maak een goede planning.

Een planning geeft jou namelijk structuur en overzicht. Dat is heel erg belangrijk om niet overbelast te raken. En durf hulp te accepteren, hoe lastig dit ook kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *