Nesteldrang, geef toe aan de opruimwoede

Als je nesteldrang hebt in je zwangerschap dan wil je alles in orde hebben in huis. Voor de baby moet alles netjes zijn. Je wilt niet alleen een schoon huis maar wilt ook dat alle spulletjes klaar liggen voor je baby wanneer die komt.

Nesteldrang krijgen in de zwangerschap

Als je zwanger bent kun je last krijgen van nesteldrang. Dat is omdat je alles voor de baby komt op orde wilt hebben. De spulletjes voor de baby wil je klaar hebben en het huis moet opgeruimd zijn. De meeste zwangere vrouwen krijgen last van nesteldrang in de tweede helft van hun zwangerschap.

Als je zwanger bent zijn de zorgen over de baby groot. Je wilt dat de zwangerschap goed verloopt. Je wilt ook dat als de baby wordt geboren dat die in een schoon huis terecht komt.

Wat is de reden van nesteldrang?

Wanneer je last krijgt van nesteldrang is het een teken van een voorbereiding op de hele zwangerschap en wat er gaat komen. Je bereid je voor op de bevalling en dat je borstvoeding kunt geven. Je lichaam geeft signalen af dat je het nest opgeruimd wil hebben voor de baby komt. Je kunt het zien als een goed moederinstinct die alleen het beste voor haar baby wil. Je wilt een veilige omgeving voor de baby. Het is niet vreemd als het je gebeurd.

Nesteldrang die zich uit in een schoonmaakwoede

Iemand die zwanger is en nesteldrang heeft kan een schoonmaakwoede ontwikkelen. Als je zwanger bent kan de schoonmaakdrang extremer zijn. Je weet, als de baby er is dat je het minder kunt doen omdat je met de verzorging bezig bent van de kleine spruit. De meeste zwangere vrouwen willen dan vooraf dat het huis een grote schoonmaakbeurt heeft gehad dus gaan flink aan de slag.

Je moet wel opletten dat je sommige dingen niet doet in huis. Zorg voor voldoende rust en neem niet te veel hooi op de vork. Zorg dat je niet op een ladder gaat staan om schoon te maken. Je kunt vallen en dat is gevaarlijk. Houd het veilig wanneer je schoonmaakt. Als je zwanger bent ga dan niet verven want dat is niet goed voor je. Vermijd een aantal schoonmaakmiddelen.

Nesteldrang die zich uit in een koopwoede

Er zijn zwangere vrouwen die krijgen een koopwoede. Ze blijven maar babykleertjes kopen. Het is af te raden want een baby groeit snel uit de kleding. Let op je uitgaves.

Het opruimen in huis tijdens je zwangerschap

Opruimen in je huis kan niet veel kwaad als je er maar voor zorgt dat je niet te zwaar gaat tillen en sjouwen met meubels. Neem voldoende rust tussendoor en dan kan er niets mis gaan.

Rare dingen doen tijdens je zwangerschap

Als je nesteldrang hebt kan het voorkomen dat je overbodige dingen gaat doen. Bijvoorbeeld het opvouwen van kleertjes continu en dan op stapeltjes leggen. Soms een wiegje steeds opnieuw opmaken wat niet nodig is. Probeer het dan niet te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.