Je baby aankleden wordt makkelijker met deze tips

Wanneer je net een kleintje hebt, snappen wij dat het even wennen is bij het aankleden. Die armpjes en beentjes zwaaien in het rond en alles is nog zo klein. Deze tips zullen je dan ook zeker helpen bij het aankleden van jouw kleintje.

De juiste kleding voor je baby

Het meest makkelijke is, als je alles al klaar hebt liggen. Zorg er dus voor dat je alle kleertjes al hebt klaar gelegd. Vergeet ook geen schone luier. Dit is naast handig ook nog eens veilig, je hoeft nu namelijk niet weg te lopen bij je baby. In het begin zijn kleertjes die van een soepele en zachte stof zijn gemaakt ideaal. Kleding en rompertjes met drukknopen aan de zijkant zijn ook heel fijn. Zo hoeft het niet elke keer over het hoofdje heen. Vooral wanneer je kleintje net geboren is, zijn dit fijne kledingstukken.

Je baby aankleden: niet te warm, maar ook niet te koud

Het is altijd even wennen hoeveel kleding je kleintje aan moet. Pasgeboren baby’s hebben over het algemeen ook altijd moeite met zichzelf warm houden. Er is dan ook een vuistregel die aan kunt houden: 1 laag meer als dat jij zelf draagt. Dit is natuurlijk wel een richtlijn en het kan heel goed dat jouw kleintje minder kleding nodig heeft om zichzelf warm te houden. Nog een handige tip, voel altijd even in het nekje wanneer je twijfelt. Als het nekje zweterig aanvoelt, dan kun je iets uit trekken. Voelt het nekje juist koud? Trek dan iets extra’s aan.

Blijf altijd bij je baby op het aankleedkussen

Wanneer je jouw baby aan gaat kleden of misschien uit gaat kleden, blijf dan bij het aankleedkussen staan. Baby’s gaan namelijk leren rollen, leer je zelf dus echt aan om niet weg te lopen bij het aankleedkussen. Ook is het fijn om een werkhoogte te hebben van minimaal 90 centimeter. Dan kan je namelijk overal goed bij en hoef je niet te bukken.

Hoe kleed je je baby makkelijk aan en uit?

Een rompertje met zijknoopjes kun je alvast neerleggen op het aankleedkussen, dan hoef je jouw baby namelijk niet meer op te tillen. Begin met de mouwtjes. Je pakt een armpje vast en trekt het er voorzichtig doorheen. Hetzelfde voor het andere armpje. Vervolgens kan het rompertje onder de billen door en druk je de knoopjes aan de zijkant en de onderkant vast. Het truitje kun je oprollen en het halsje een beetje uitrekken, zo kan je het over het hoofdje heen trekken. De mouwen kun je oprollen zodat je met jouw hand het handje kan vastpakken. De broek stroop je op. En zo trek je een voor een de beentjes er doorheen. Nu alleen nog sokjes, en kijk eens, je baby is aangekleed!

Extra tips

  • Het kan gebeuren de handjes of voetjes van de baby koud zijn. Dit betekent niet meteen dat je baby het koud heeft. Controleer altijd in de nek.
  • Wanneer je baby huilt, blijf dan rustig. In het begin duurt het misschien iets langer, maar je zult zien dat het steeds sneller gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *