Hoeveel luiers gebruikt een baby per jaar

Het is zover, jullie lang gekoesterde wens. Jullie liefde is bekroond met een baby. Iets wat ontzettend bijzonder is. Voor jullie als kersverse ouders gaat er op dat moment een totaal andere wereld open. De wereld van verzorgen, flesjes geven, knuffelen en vanzelfsprekend ook luiers verschonen. Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan hoeveel luiers dat er paar jaar doorheen gaan voor je baby?

Het eerste jaar een hoog verbruik

In het eerste jaar dat jouw baby er is ligt het verbruik van luiers het hoogst van allemaal. Soms heb je net de luier verschoond en ruik je al dat je weer mag gaan verschonen. Per dag worden ongeveer 7 tot 9 luiers verbruikt door een baby. Als je dit aantal door gaat rekenen dan kom je al snel op een 2500 tot 2650 luiers uit die je voor het eerste jaar nodig gaat hebben.

Wanneer verschoon je het beste?

Je kunt met het verschonen het beste wat regelmaat aanhouden. Het is voor jou even zoeken wat jullie kindje maar ook jijzelf het fijnst vinden. Het ene kindje vindt het fijn om voor de voeding verschoond te worden en het andere kindje juist weer na de voeding. Als jij merkt dat je kindje na de voeding al heel snel een volle luier heeft dan kan je het beste na de voeding verschonen. Het is in ieder geval niet verstandig om je kindje te lang in een luier te laten liggen die vol is. Jij wil toch zelf ook niet met een vieze broek blijven lopen als je een ongelukje hebt gehad?

Luieruitslag, wat doe je eraan?

Natuurlijk is het iets waar je niet op hoopt maar het kan zomaar zijn dat jouw kindje last krijgt van luieruitslag. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat jij je kindje niet te lang met een vuile luier laat liggen. De urine maar ook de ontlasting zorgt er namelijk voor dat er luieruitslag kan gaan ontstaan en het zich verder uit kan gaan breiden.

Wanneer jouw kindje erg last heeft van luieruitslag zijn er verschillende zalfjes die je kunt gaan smeren. De zalf waar het meeste naar gepakt wordt dat is zinkzalf. Meestal wordt er dan gekozen voor sudocreme omdat dit vaak een goed resultaat geeft en ervoor zorgt dat de luieruitslag snel verdwijnt.

Soms is het nodig om over te stappen op een ander merk luiers. Er hoeft maar net een stofje in te zitten waar jouw baby gevoelig voor is en het leed is al geleden. Koop dus niet van tevoren al heel veel luiers in tijdens je zwangerschap. Het zou namelijk zonde zijn als jij al bergen met luiers hebt gekocht en later dan blijkt dat jullie kindje helemaal niet tegen deze luiers kan en er uitslag van krijgt. Wil je toch sparen van tevoren dan is het misschien handig om elke week wat geld opzij te leggen voor het moment dat je weet welke luier het meest geschikt is voor jullie baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *