Heb je snel zwanger worden zelf in de hand?

Zwanger worden, het lijkt zo vanzelfsprekend en makkelijk maar voor veel stellen is het niet zo simpel om zwanger te worden. Een klein wondertje dat in jouw buik gaat groeien, er zijn heel wat processen betrokken in jouw lichaam om dit mogelijk te maken. De zwangerschap van een vrouw blijft het mooiste wonder wat de mens mee mag maken. Maar hoe zit dat nou precies? Kun je een zwangerschap zelf op een bepaalde manier regelen? Zodat je sneller zwanger kunt worden? Hier lees je alles over zwanger worden en hoe jij moeder natuur een handje kunt helpen.

Zwanger worden is complex

Natuurlijk weten we allemaal wel hoe een vrouw zwanger wordt. Een vrouwelijke eicel komt in contact met een mannelijke zaadcel en als het allemaal goed gaat raakt de eicel bevrucht en dan begint de ontwikkeling van een embryo tot een baby. Technisch gezien zit het zo in elkaar. Het klinkt simpel, en dat is het ook.

Maar voordat die eicel een baby wordt gebeurt er ontzettend veel in jouw lichaam. Alleen in de juiste omstandigheden rijpt een eicel zich tot een levensvatbare vrucht. Zwanger worden is dus een heel bijzonder en ingewikkeld proces in jouw lichaam. De meeste stellen die bewust zwanger proberen te raken hebben een jaar de tijd nodig om zwanger te worden.

Kun je een zwangerschap beïnvloeden?

Op het proces van een zwangerschap zelf heb je helaas niet veel invloed. Het heeft te maken met zoveel biologische en chemische processen in jouw lichaam, dat kun je onmogelijk zelf beïnvloeden. Maar toch zijn er wel dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw kansen op een zwangerschap vergroten.

Eet gezond

Het is heel belangrijk als je zwanger wilt worden, dat je gezond eet. Als je bijvoorbeeld overgewicht hebt is het moeilijk om zwanger te raken. Even heel technisch uitgelegd komt dit doordat in vetcellen hormonen opgeslagen liggen. Hoe meer vetcellen hoe meer hormonen dus. Alleen deze hormonen helpen jou niet om zwanger te worden.

Hoe meer hormonen uit vetcellen hoe moeilijker het wordt om zwanger te worden. Deze hormonen uit vetcellen beïnvloeden namelijk jouw hormoonhuishouding. Door deze negatieve invloeden raakt de hormoonhuishouding ontregeld en is het moeilijker om zwanger te worden.

Meet je lichaamstemperatuur

Het is belangrijk om op het juiste moment seks te hebben als je zwanger wilt worden. Dit moment is tijdens de ovulatie. Het meten van jouw ovulatie kan best lastig zijn. Je kunt wel dure testen kopen om te kijken of jij in jouw ovulatie zit maar dat kan aardig aantikken. Wat een hele handige methode is, is je lichaamstemperatuur meten.

Houd een maand lang jouw temperatuur bij. Als jij in jouw eisprong komt is jouw lichaamstemperatuur hoger dan normaal. Zo weet dat je in je vruchtbare periode zit.

Wat je nog meer moet weten

Het is belangrijk om niet te stressen over zwanger worden. Stress is erg slecht voor je lichaam en zorgt er alleen maar voor dat het langer duurt om zwanger te raken. Zorg voor een goede leefstijl, beweeg voldoende, vrij regelmatig en zorg voor ontspanning. Op deze manier vergroot jij jouw kansen op een zwangerschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *