Ergernissen tijdens de zwangerschap, de ultieme top 5!

Je kunt je ergeren aan de dingen die nou eenmaal bij een zwangerschap horen, maar je kunt je ook ergeren aan al die goedbedoelde tips en waarschuwingen. Je voelt je al beroerd genoeg en dan gaat zo’n wijsneus je even vertellen wat je beter wel en niet kan doen. Echt vreselijk, maar achteraf blijken ze vaak wel gelijk te hebben.

Dit geld natuurlijk niet voor iedereen, dus trek je er vooral niets van aan, want iedereen heeft zo zijn uitdagingen en klachten.

#1 De laatste loodjes


De laatste loodjes wegen het zwaarst en bij een zwangerschap ben je er aan het eind dan ook wel helemaal klaar mee. Als het dan ook maar enigszins kan is het verstandig om wat afleiding te zoeken en dat kan voor iedereen weer anders zijn.

De laatste loodjes wegen niet voor niets het zwaarst en dan zou je last kunnen krijgen van je hormonen, waardoor je bijvoorbeeld huilbuien kan krijgen, maar ook de slappe lach, intense verliefdheid, chagrijnigheid of dankbaarheid. Je zou je dus ook af kunnen vragen voor wie die laatste loodjes nu het zwaarst zijn, voor jou of je partner.

#2 Nog heel even


Dat iedereen met je meeleeft is hartstikke lief natuurlijk dus geniet daar dan ook van, hoe vervelend het soms ook kan zijn als je dezelfde opmerking al 100 keer hebt gehoord. “De laatste loodjes hè”, jahaaaa! Of ‘ach je weet in ieder geval waarvoor je het doet’, nee dat weet ik niet, dit is mijn eerste kindje!

Of wat dacht je van deze: ‘nog heel even’, nog heel even? De tijd kruipt voorbij, volgens mij gaat de tijd achteruit! Het zijn allemaal goedbedoelde opmerkingen om je een hart onder de riem te steken en zonder dat je er erg in hebt, doe je hetzelfde bij je hoog zwangere vriendin.

#3 Cravings 


Je kent het misschien wel, overal zin in hebben en achteraf wéér dikke spijt.

Maagzuur, opgeblazen gevoel, misselijk en ga zo maar door. Maar toch is het allemaal zo lekker, dat je het daarna toch gewoon wéér doet. Het is nou eenmaal allemaal zo lekker en je hebt een onstilbare trek!

#4 Is het al begonnen?


Er zijn ook mensen die aan je gaan vragen of het al “rommelt”. Ja natuurlijk rommelt het, maar geen idee of dat van een eventuele naderende bevalling kan zijn of dat mijn darmen in opstand komen. Bij de kleinste kramp denk je dat het gaat gebeuren…..of toch maar even naar het toilet?

#5 Dromen tijdens de zwangerschap


Veel vrouwen krijgen dromen die ontzettend levendig zijn. Slapen op zich is al een hele uitdaging, want net wanneer je jezelf goed en wel helemaal hebt geïnstalleerd met allerlei hulpmiddelen en kussens, kom je erachter dat je voor de zesde keer moet plassen.

Daarnaast kan die kleine druktemaker je ook nog eens voorzien van de nodige blauwe plekken en je zelfs gekneusde ribben geven, maar ach dat is het allemaal wel waard toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *