Een tweede kindje, hoe maak je de keuze?

Je hebt al een kleintje maar zou graag een tweede kindje willen. Je weet alleen nog niet of het juiste moment ervoor is. Veel ouders kiezen voor direct een tweede kind en sommige ouders wachten liever nog langer. Het krijgen van een tweede kindje is persoonlijk. Het beste is afgaan op je buikgevoel.

Het leeftijdsverschil tussen je eerste en tweede kind

Er zijn ouders die kiezen voor snel kinderen achter elkaar omdat ze geen groot leeftijdsverschil willen tussen de kinderen. Ze hebben de kinderen dan het liefst achter elkaar zodat ze met elkaar kunnen spelen wanneer deze ouder zijn. Kinderen achter elkaar krijgen heeft voor- en nadelen.

Krijg je snel achter elkaar een kind dan vergt dat ook wat van je lichaam. De verzorging van twee kleine kinderen in de luiers kan ook voor jou als moeder behoorlijk vergen. Je moet twee kleintjes continu verzorgen. Heb je ze wat later van elkaar dan is het een stuk gemakkelijker omdat je misschien een baby in de luiers nog hebt en een is zindelijk.

Zijn de kinderen qua leeftijdsverschil dichtbij elkaar dan zullen ze graag met elkaar willen spelen. En je hebt dan al de babyfase achter de rug. Heb je een groter leeftijdsverschil tussen de kinderen dan kan het een nadeel zijn omdat je weer opnieuw begint aan de slapeloze nachten. Je moet weer opnieuw eraan wennen.

Wanneer is het juiste moment voor een tweede kindje?

Er bestaat geen juist moment. Wat je kunt doen is om als ouders te kijken hoe een tweede kindje in jullie leven past. Een tweede kindje kan ook je leven weer veranderen. Kiezen voor een tweede kindje is persoonlijk en dat bespreek je samen.

Het moet voor jullie als ouders wel uitkomen. Je zou elkaar vragen kunnen stellen zoals waarom wil jij het of waarom wil je partner het. Respecteer altijd elkaars mening wanneer je praat over een tweede kindje. Als alles klopt in het leven dan maken jullie als ouders de keuze voor een tweede kindje. Dat kan niemand voor jullie bepalen.

Als je voor het tweede kindje later kiest heeft het een voordeel. Je hebt het eerste kind de aandacht volop kunnen geven. Kies je dan voor een tweede kindje dan heb je alle tijd om de baby dezelfde aandacht te geven want je eerste kind is vrij zelfstandig al.

Het geslacht weten bij de tweede zwangerschap

De meeste ouders willen van hun eerste kindje niet het geslacht weten. Juist dan willen ze dat het een verrassing blijft. Er zijn ouders die willen het dan ook weten. Alle zwangerschappen zijn bijzonder maar vaak bij de eerste is het nog spannend en dan willen de ouders het vaak als een verrassing laten.

Wanneer je kiest voor een tweede kind dan komt het vaker voor dat ouders het geslacht willen weten. Ze worden dan nieuwsgieriger en zodra je het dan weet kun je beter alles plannen zoals de babykamer en de babynaam van je kind. Plannen gaat gemakkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.