De eerste tekenen van de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, merk je al snel dat je een aantal zwangerschapssymptomen gaat ontwikkelen. Je hormonen veranderen in je lichaam en daardoor is het veel bij vrouwen te merken wanneer ze zwanger zijn. Wij zetten de eerste symptomen voor je op een rijtje.

Je wordt niet ongesteld

De meeste vrouwen komen erachter dat ze omdat ze niet ongesteld worden. Dit is een duidelijk signaal en ook een van de bekendste symptomen van een zwangerschap. Toch zegt het niet altijd dat je in verwachting bent, er kan ook iets anders aan de hand zijn. Wanneer je meerdere symptomen vertoont kun je altijd een zwangerschapstest te doen.

Misselijkheid

De meeste vrouwen worden misselijk in de ochtend. Dit gebeurt meestal in de eerste weken of maanden van je zwangerschap. Soms moet je ook overgeven van je misselijkheid. De meeste vrouwen denken aan het begin van hun zwangerschap dat ze een griepje hebben of een voedselvergiftiging.

Gevoelige borsten

In het begin van je zwangerschap kan het zijn dat je borsten extra gevoelig zijn. Ze zwellen meestal ook wat op, waardoor ze een stuk groter lijken. Ook kunnen je aders wat meer verkleuren en zichtbaar worden. Deze symptomen merk je meestal in de eerste 3 weken.

Buikpijn

Sommige vrouwen krijgen last van buikpijn, wanneer ze zwanger zijn. Er zijn zelfs vrouwen die het voelen dat hun vruchtje in nestelt in de baarmoeder, dit voelt als een soort kramp

Bloedverlies

Tijdens de innesteling van je vruchtje kan er een bloedvat geraakt worden, dit zorgt dan voor een beetje bloedverlies. Bij 1/4 van alle zwangere vrouwen komt dit voor.

Vaak plassen

De meeste vrouwen die zwanger zijn moeten meer plassen dan normaal, dit gebeurt meestal in de eerste twee maanden van je zwangerschap. Ook kun je s nachts veel vaker worden omdat je moet plassen. Dit komt omdat je hormonen van slag zijn, ook het is een van de meest voorkomende zwangerschap symptomen.

Een bijzondere eetlust

Nog één van de meest bekende zwangerschap symptomen is het veranderen van je smaak. Daardoor kan het zijn dat je een andere eetgewoonte krijgt tijdens je zwangerschap. Na een tijdje krijgen veel vrouwen meestal zin in een bepaald soort voedsel wat ze eerst niet eens aten. Ook zijn er vrouwen die zwanger zijn die hun lievelingseten niet eens meer lusten of geen eens koffie meer drinken. Je smaakpalet verandert door je verstoorde hormoonhuishouding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.