De eerste keer zwemmen met je baby, hoe pak je dat aan?

Zwemmen met je baby, hoe leuk is dat wel niet. De meeste baby’s vinden water fijn. Vooral als het water warm is. Een baby voelt zich geborgen want het laat ze denken aan de tijd dat ze nog veilig waren in jouw buik. Zwemmen met jouw kleine spruit kan in veel zwembaden. Je kunt dan mee doen aan baby zwemmen.

Met je baby vanaf 3 maanden op baby zwemmen

Als je wilt gaan babyzwemmen, doe dat niet met baby’s die jonger zijn als drie maanden. Is jouw baby 3 maanden ga dan pas baby zwemmen. Een baby vanaf drie maanden kan zichzelf goed op temperatuur houden. Als je naar een zwembad gaat voor babyzwemmen is het belangrijk dat het water ongeveer 30 tot 32°C is.

Het water is dan genoeg verwarmd en je baby zal het niet snel koud hebben. Zwemmen kan vermoeiend zijn voor je kleintje. Probeer altijd een half uurtje te zwemmen met je baby. Het beste is dat je het zwemmen inplant vlak voordat die moet gaan slapen. Je kleine spruit zal dan lekker kunnen slapen en is goed uitgerust als die wakker is.

Wat kun je het beste meenemen voor het baby zwemmen?

Als je gaat zwemmen met je baby is het belangrijk dat je een aantal dingen meeneemt in de luiertas. Je hebt om te beginnen en zwemluier nodig voor je baby. Je doet de zwemluier pas aan wanneer je in het water gaat. De luier is nodig zodat de ontlasting niet in het water komt.

Een zwemluier absorbeert anders als een normale luier. Een zwembroekje of badpakje is niet echt nodig. Het mag wel maar is niet noodzakelijk. Zorg dat je een zwembandje meeneemt voor de kleine. Het geeft jou als moeder een veilig gevoel en je baby kan heerlijk ronddrijven in de zwemband.

Welke dingen heb je nodig na het baby zwemmen?

Als je gaat zwemmen heb je spullen nodig maar ook wanneer het baby zwemmen is afgelopen. Neem een warme badcape voor je baby mee en hydrofiele luiers. Je kunt hiermee je baby gemakkelijk afdrogen. Als je na het baby zwemmen nog even samen in de douche wilt dan kun je Zwitsal Naturals shampoo en wasgel meenemen. Het zijn verzorgende baby producten die fijn zijn voor de huid.

Vergeet niet schone luiers en billendoekjes mee te nemen wanneer je de baby weer aankleden moet. Een extra setje kleding is altijd handig om mee te nemen. Je kunt ook de zinkzalf meenemen. De eerste keer zwemmen met je kleintje kan spannend zijn maar ook supermooi. Je kunt het zien als een leuk dagje uit samen.

Misschien vind je het toch spannend als je de eerste keer gaat met je baby. Je zou altijd iemand mee kunnen nemen die je kan helpen met het omkleden van je baby zodat jij ook je rustig kunt omkleden. Het haalt ook de gespannenheid omlaag en dat zorgt voor een ontspannen eerste keer samen baby zwemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.