Ben je klaar voor de bevalling?

Hoera! Je bent zwanger en binnenkort komt het kleine wondertje op de wereld. Wat een fantastische tijd is dat want zwanger zijn is echt een groot geschenk. Toch geeft een zwangerschap ook heel erg veel stress. Je moet zoveel regelen voordat de baby komt en dat terwijl je vaak ook al wat minder energie hebt door de zwangerschap. Maar één ding staat vast, wat er in zit komt er ook uit. Die kleine komt er hoe dan ook aan, dus hoe ga jij je voorbereiden op de aanstaande bevalling?

Zorg dat je een tas klaar hebt staan

Ook al ben je van plan thuis te bevallen, zorg ervoor dat je een tas klaar hebt staan met kleding en toiletspullen. Misschien wil je het niet horen, maar er kan van alles gebeuren waardoor je niet thuis kunt bevallen. Dan is het toch wel fijn dat je geen stress hebt en klaar bent om eventueel naar het ziekenhuis te kunnen vertrekken.

Goed voorbereid zijn is echt heel erg belangrijk. Gelukkig krijg je meestal wel een checklijst van de verloskundige met alle zaken die belangrijk zijn om geregeld te hebben voordat je gaat bevallen.

Probeer te ontspannen

Vlak voor de bevalling hebben vrouwen nogal de neiging om extra gespannen te worden. Logisch want een bevalling is een spannende gebeurtenis. Er komt een hoop op je af, dus het is logisch dat je in combinatie met jouw zwangerschapshormonen daar wat gespannen van kunt worden. Maar die stress helpt je niet echt verder. Probeer dit dus te beperken.

Ga niet allemaal verhalen over bevallingsverhalen lezen want geen één situatie is met elkaar te vergelijken. Elke bevalling is anders en elk lichaam is anders. Daarom is het ook belangrijk dat je niet van die drama verhalen gaat lezen over hoe fout een bevalling kan gaan en welke complicaties etc. Je hebt geen glazen bol, je weet niet hoe dingen lopen en je maakt jezelf alleen maar gek ermee.

Zorg voor je huis

Als je bevallen bent ben je de eerste dagen echt niet in staat om het gewone leven weer op te pakken. Je hebt een mini mensje op de wereld gezet, een topprestatie geleverd dus jouw lichaam heeft rust nodig om hiervan te herstellen. Plus je wilt ook lekker genieten van jouw kleine wondertje. Neem daar dan ook de tijd voor.

Natuurlijk heb je wel een kraamhulp maar jouw kraamhulp is niet alleen bedoeld als werkster. Zij is er om jou te begeleiden in de zorg voor je kind. En natuurlijk zal ze wel een stofzuiger pakken als dit nodig is maar het is niet de grootste taak van de kraamhulp.

Het is daarom ook verstandig om ervoor te zorgen dat je vlak voor de bevalling zorgt dat de vrieskist en voorraad kast in huis voldoende gevuld is. Zodat je niet met gedoe rondom de boodschappen zit en dat je huis verder lekker op orde is voordat de bevalling zich aandient. Gelukkig hebben de meeste vrouwen ook last van nesteldrang, moeder natuur denkt al een beetje met je mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *